Skip to main content

Om MarockoDesign

MarockoDesign är ett litet familjeföretag i Kalmar som säljer marockansk inredning. Vi vill lyfta in den marockanska värmen i de svenska hemmen och våra produkter är speciellt utvalda för att passa in bland nordisk design.

MarockoDesign har grundats av makarna Fredrik och Sofia Hartz

Sofia har en stark anknytning till Marocko då hon har marockansk pappa och växte upp i Agadir och Marrakech. Hon har länge haft en passion för inredning och formgivning och har tidigt sett fördelarna med att blanda det svenska med det marockanska. Fredrik driver sedan många år företag och har en stark känsla för form och design. De har en gemensam dröm om att föra ihop de orientaliska mjuka formerna med de stilrena skandinaviska. Fredrik och Sofia vill lyckas få dessa två skilda designvärldar att mötas och därigenom skapa fram en ny känsla. Paret åker regelbundet till Marocko för att inspireras och välja ut det bästa bland de senaste trenderna.

Att få ihop 6 barn, jobb och vardag är en utmaning som de båda dagligen känner sig stolta över att klara av. Deras mål är att också lyckas förmedla och dela med sig av sin kärlek till inredning och till kulturella designbroar.

Till deras hjälp har de Sofias pappa, Mohamed Ouçama som är ett ovärderligt stöd vid deras inköpsresor. Matilda Fredriksson är operativt ansvarig för bla. marknadsföring och kundsupport på MarockoDesign. Andreas Scheffel som är den tekniska hjärnan bakom hemsidan. Andreas har stor erfarenhet av e-handel och entreprenörskap och är en av grundpelarna till MarockoDesign.

Kundvagn